ny design

Nu äntligen har jag bloggen fixad så det kanske är roligare att ha vägarna förbi. Det tog 2 dagar, hehhe det är svårt med alla koder.

Idag ska jag jag bara chilla, chatta å se på film. I går var jag på fest hos Petra med klassen, det var kul men vi såg en läskig film. Simma gjorde vi också i iskallt vatten brr, men som tur var hade hon värmt bastun.

Men nu ska jag pysa.

tjohej

Examina

Sitter på mitt rum å hör hu alla andra skattar utanfö å vill bara somen å vakna i morgon. De e jobbit me mycke folk i ett litet hus. Syrran ha blivi exminerad ida å examensfesten håller på fö fullt. Ha bara sovt sju timmar i natt pga att ja måsta städ ti klåckan 12 igår.

Kom på ida att live e grymt dyrbart å man bara har ett liv å vi tar int tid åt oss att bara njuta av de å minnas dom goda å glada stunderna utan bara tänker på de sorliga å ledsna stunderna. Vi njuter aldri av live.

Kanske man sku måst socialisera sig nu.

Vi va bäst !



igår: de bar av ti Esbo klåckan 1 på natten fö att hejj på stafettkarnevalen. Vi kom dit typ 6 åså sku man stå därå trängas ti 7 då man äntligen fick spring ti stadion, å vi fick en riktit bra plats, å dro första ramsan tror t.o.m vi va dom första som dro en ramsa å då fick vi en poäng. Då de va typ 1.5 timmar kvar så hadd min hals tagi slut å vi orka nästan int hejj nå mer men då vann pojkana gatusafetten å vi fick en energikick. 18.45 så sa som vem som va årets bästa hejjarklack å de va vii ! :D å vi fick hedersomnämnde å. Sen bar de av hem.  

Idag: E hes men de e värt de. Ha mest sovi ida.

Syrran kommer heem :D




Idag har ja varit på årets sista trumpetlektion. Snart kommer syrran hem.  

Jag känner mej krossad inombords idag. Har ingen aning om varför. Jag kanske bara är trött åxå för jag årkar inte göra någonting. 
Måste rensa mina tankar.

Jordin Sparks-Freeze

btw

Om ni undrar varför det kanske kommer upp en ruta där ni skall skriva lösenord och e-post så har jag ingen aning om vad det är och det är inte jag som har lösen på bloggen. Men tryck bara OK så slipper ni in. ;)

Näärpes springer... åå vi vindär.

Ha vari aningen stressad idag. Hann bara vara hemma i ca. en och en halv timme så skulle man iväg till mosedal och hejja på alla som sprang och jag har prov i morgon som jag så flitigt läst på *host*. Då man kom hem skulle man ner ti ån efter vatten i en 1 litersflaska som man ska ta me till skolan, heelt onödigt, och klåckan var för mycket för att min lilla hjärna skulle årka läsa på franska. Fast det bar med det var att jag fick se hur fint grannarna lagat det på gården och i "skogen". De har lyckats väldigt bra med att fixa upp gamla prästgården.

Jag stressar ganska mycket viket är dålit. Och jag har för lite tid att hinna vila och ta det lungt, i alla fall mitt i veckorna. Har fotboll två gånger i veckan och trumpet två gånger i veckan och så har man läxor och prov. Det är ganska jobbit. Men snart kommer sommaren och då har jag bara fotboll och arbete.

Tankarna flyger bara omkring idag. Jag vet inte vad jag vill. Kanske man ska gå och sova så man inte behöver höra alla tankarna och hoppeligen inte minnas dom heller, eller drömma om någonting fint istället. :)

nati natt.

...

Idag mår jag dålit, jag tror jag har ätit för mycket dom senaste dagarna.. eller så har jag ätit för mycket chips. Har varit till Vasa idag och sett på sportsaker, bla fotbollsskor som jag vill ha men som jag inte får köpa ännu. Och så åt jag en Ben & Jerry gasspinne med jordnötssmör.. rekomenderas inte. Den var dyr och smakade konstigt. Har mest bara slöat idag och skulle egentligen ha börjat läsa på franska prov men det får vänta tills i morgon eller i bussen till skolan på tisdag. Franska är jobbigt. Svårt att både stava och uttala och sen måste man ju åxå minnas orden. Det måste man förståss med alla språk men franska är svårt. Jag tror jag behöver sova nu så jag kan slappna av.

Go natt.

Äntligen

Solen skiner och det är 28 grader där ute, häärliiit. Har solat lite, hoppas man blivit lite brunare än före. Vi har varit och köpt en ny gräsklippare idag till farmor. Ska spendera sommaren med att klippa gräs vid farmors hus, här hemma och kanske på Martens trädgårdsstiftelse, så kanske man får muskler och bruna armar och ben i sommar. Nu är det bara två veckor kvar av skolan och sen ska man vara på prao en vecka och sen får man sommarlov.

Tror jag håller på att bli sjuk. Har haft sjuk hals i två dagar. Det kommer ju passande, nu då värmen äntligen har kommit.

Det finns inte mycket att skriva idag. Tankarna bara flyger runt. Så jag tror jag antingen ska gå ut och spela fotboll eller så ska jag slöa framför TV:n.

pusshej

Skoltrött

Matte prove ida jick int så bra. Vet int hu ja ska årka fa på fotbollsträning fö ja e så slöö, å ja årkar int jö nå. Ida ha ja mest haft tråkit å ja årkar int öv trumpet nå mer så den får va kvar i lådan.

Ja vill ha sommarlov nu. Inga mer prov, läxor å tidiga mornar, bara sol, varmt, slapphet, tid fö kompisar å arbete.

Men nu ska ja göra mej i ordning och sen kila iväg på träning.

pussheij

Kaffe = jag blir konstig

Ida ha ja vari ti Vasa centralsjukhus :S de va såå nervöst fö ja trodde ja skulle bli opererad, men som tur var blev jag inte det. Men det skulle ha varit skönt att slippa mitt problem. Istället måste ja gå på medicin i 3-4 månader, hoppas det inte är en äcklig medicin för då kommer ja inte att klara av det varje dag i några månader.

Pga sjukhusbesöket slapp jag kemi, yeey, eller kanske inte yeey utan bara kul, men egentligen är kemi ganska rolit, men det var skönt att slippa det iaf. Har matteprov i morgon och det tänker jag ta på talang för jag årkar inte läsa!

Ja har köpt en ny fotboll, en riktit najsig en åxå. Det är en fejk modell av "den officiella VM-fotbollen". En ny jacka och skor passade åxå bra att köpa som tröst för det hemska läkarbesöket, och kaffe.
Kaffe e gott men dålit.. och beroendeframkallande.. som en drog.. droger är dåliga, de förstör människors liv. Och de är dyra väääldti dyra. Spenderar en massa pengar och vad får man från det? jo dålig hälsa, och man kan dö av en överdos. Ja trodde ja skulle morfin idag och om ja skulle ha fått det skulle jag bli vääldit konstig eftersom ja redan är konstig, då skulle jag tycka synd om min mamma och pappa.

Nej nu ska jag inte övertrackasera er med ointressanta saker.

Tänkande

Idag började jag tänka igen, vilket är mycket dåligt för min och andras hälsa. Det finns såå mycket att tänka på då man är i skolan. Idag hade vi geografi prov som gick ganska bra, men man tänkte på det hela dagen idag och i morgon ska jag till sjukhuset som jag åxå tänkte på hela dagen idag. Det har inte och kommer knappast inte att hända så mycket idag, det är en helt vanlig tråkig måndag. Solen sken förr idag men nu har den gömt sig bakom molnen och det ser ut som om det snart kommer att börja regna. Det är bara 2 eller 3 veckor kvar till sommarlovet och det har ännu inte varit riktit skönt väder där ute.
I helgen var jag till Marias villa för att grilla med kompisarna och i går var jag upp till Jakobstad på besök hos syrran som fyller idag och mormor som vi grattade på morsdagen.
Nu tog orden slut.

heijs

Bra dag

Tjena, idag har det hänt mycket. Dagen började med skolan som var ganska jobbig och lång. Vi hade lite att göra på långrasten så då hoppade vi "hopprep" med ett "rep" från en persienn, och vissa trodde inte jag skulle kunna hoppa in men det kunde jag, HA in your face. På geografi hade vi en frågesport mellan flickorna och pojkarna, och till allas fårvånging så vann pojkarna, dom var riktit smarta. Hade engelska prov idag åxå och det gick ganska bra, men jag var till Sandra i går och hade boken hemma så jag hade int läst.. hehhe.. Men nog med skolan, efter skolan for jag hem och sen på fotbollsträning, kom 20 minuter för sent.
Det är såå härligt med vår, då det börjar komma färg i naturen och fåglarna kvittrar och det blir varmt och då solen skiner. Det är ganska skönt att åxå bara vara hemma på en fredagkväll och slappa efter en tuff och jobbig vecka. Äta godis, chips och se på en film är en riktit bra idé för mej en fredag som denna.
Mina tankar bara flyger iväg till sommaren med kompisar, jag längtaar.


Sitter och lyssanr på Chris Brown-with you och kom fram till att kärlek är jobbit. Det är rolit då man är kär i någon som har samma känslor för en, men sen då det tar slut är man kvar med minnen av hur bra och roligt det var och så sticker det till i hjärtat. Det tar sjukt. Allt är bara ett minne blott. Man kanske inte var ilag men man tyckte ändå om den andra så mycket att det tar lika sjukt.
Att förlora någon man tycker om är aldrig roligt, men vad kan man göra? svar: inget. Vi måste bara leva med smärtan och försöka komma över det. Men ändå finn det alltid där, den där saknaden, smärtan, minnena, allting. Ibland tar det länge men ibland kan det gå snabbt. Och även om man tror man kommit över det så finns ändå smärtan där. Speciellt om det var så många ord som var osagda tar det sjukt och man vill bara spola tillbaka tiden för att få seja de där orden man ville seja i det ögonblicket, men de blev osagda för att man va feg och oroade sig över hur den andra personen skulle reagera. Men ändå händer samma sak igen. Som om man inte lär sig en läxa. Och man går genom samma jobbiga saker igen.


Men det finns en som alltid älskar dej fastän du gör fel och ångrar det du jort, en som bara vill och kan kasta bort allt bakom ryggen och gå vidare, en som förlåter, en som tröstar, en som älskar dej lika mycket ändå. I människors ögon är ingen är perfekt och alla gör vi fel men människan ser bara det ögat kan se, men han ser till hjärtat och i hans ögon är vi perfekta. Den här personen har hjälpt mej genom livet och tröstat mej och han vill göra samma sak för dej, han vill vara en del av ditt liv, hjälpa dej, stötta dej, trösta dej. Han begär inte mycket av dej men ändå så sejer man "nej" och stänger ut honom. Men han går aldrig bort, utan väntar på att du en dag ska släppa in honom.
Skulle du just du kunna ge din enda son för att dö på ett kors och bli torterad för att andras synder ska bli förlåtna bara för att du älskar dem så otroligt mycket? Det jorde han. Han sände sin enda son hit till jorden bland oss syndare, männinskor, för att han sen skulle ge sitt liv för att dina, mina och alla andras synder ska bli förlåtna. Det tycker iaf jag skulle vara jobbigt. Och sen dessutom veta att det skulle hända och bara se på. Jag tycker det är strongt! Det kanske är svårt att tro men det är sant, det har hänt på riktit och han kommer att komma tillbaka en dag och kämpa mot den onde för våran skull. Den som kommer att göra detta heter Gud "jag är" och hans son som han sände heter Jesus, min allra bästa vän, en riktig vän. Som alltid finns där, stöttar en, lider då man själv lider, lyssnar till ens problem och framförallt förlåter en och glömmer det man jort fel. Det är en riktig vän.

Det är inte för sent, det är aldrig för sent. Han väntar på att du ska släppa in honom i ditt liv och sprida ordet om honom och berätta för hela världen allt gott han har jort för dej och hur han har ändrat ditt liv. Om du mår dålit, och tror att droger kan hjälpa dej att slippa smärtan har du fel, så finns det en sak som hjälper. Gud hjälper dej och han får dej verkligen att må bra, bara genom att sjunga lovsånger och be kan du börja må bättre, det hjälper faktist, det kan kännas konstit i början men fortsätt ändå att sjunga för det kommer att kännas bättre. Jag har själv varit där och mått dålit men sen har jag sjungit lovsånger och bett och då gick det över och jag började gråta, mycket, och sen var jag glad.
Jag vill att du iaf ska ha läst genom detta och det gör mej glad om du har läst ända till sista punkten.
He loves you, and he wants you to love him back.

Bara genom att skriva detta låånga inlägg ahr jag blivit glad. :)


Solig dag

Då var en till skoldag avklarad och man är en dag närmare sommarlovet. Det har inte hänt så mycket i skolan idag förutom att Lena, Felicia och Mariah är på skolmusik på Åland så det var en lugn och tyst skoldag. Efter skolan for jag med Sandra på vespa, först till esso och sen till K-hallen och köpa GODIS och grillbiff, sen fo vi till Sandra och grilla biff på en dålig skruttig engågnsgrill från citymarket. Nu sitter vi och ser på Scooby Doo och äter godis fastän det är soligt och fint väder där ute. Äntligen skiner solen och det regnar inte, det börjar nalkas vår och sommar. Säkert ska vi ännu ut en sväng på vespa. Det är inte roligt att fylla först på hösten.. nu då det är vår vill man ju ut och köra vespa men det går inte för jag har inget körkort och det får man först då det börjar bli kallt igen och man inte årkar köra vespa mera, så då har man missat ännu en underbar vespa säsong. Shit happens, life goes on. Nu ska jag pysa.

xoxo

Mitt första inlägg

Oj, då ska man försöka med en blogg. Idag har det inte hänt så mycket ännu, snart ska jag göra mej i ordning för undomsmöte och sen bär det av på fotbollsträning. Det har varit en helt vanlig onsdagsskoldag med gymnastik x2 modersmål x2 håltimme x2 och finska, sen fick man äntligen åka hem. Nu sitter man och ser på tv och är hungrig, jag tror jag ska koka nudlar.

xoxo


RSS 2.0