All my trouble seemed so far away.




Var på träning idag och steg snett.. inte så farligt men hoppas jag kan spela match i morgon, dessutom har jag sträckt låret. Men det ska nog gå bra! Jag är ganska trött i huvudet och mina tankar är långt borta, men ändå tänker jag inte på något. Det är konstigt hur allting kan vända så snabbt. Ena stunden är man utan problem och tänker inte utan bara lever i nuet och är glad för det, och i nästa slår problemen tillbaka och tankarna börjar rulla igång igen man börjar tänka på det som var och kommer iställer för det som är.

You're never too old for a Disneymovie




Glad midsommar allihopa ! Kanske lite i efterskott.. Hoppas ni har haft en bra helg, det har jag. Jag fick äntligen träffa mina kompisar som jag inte sett sen skolavslutningen. Vi såg på Skönheten och Odjuret och konsaterade att Disney filmerna var bättre förr. Nu är dom datorgjorda och det ser konstigt ut. Det ska vara tecknat. :D

Är fortafarnde glad och allting, även motgångarna, känns som en dans på rosor. Självförtroendet är på ropp och allting känns bra.

Know you're never really gone





Var och klippte gräset hos farmor idag och det fick tankarna att hinna ikapp igen. Mitt huvud känns överbelastat, kanske bara för att jag varit i solen för mycket idag eller så är jag trött, men det känns överbelastat iaf. Kan inte ens hjärna vara som en dators? bara kunna radera något och sen inte kunna komma tillbaka in i minnet. Det skulle vara så mycket enklare, men kanske för enkelt. Då skulle vi inte kunna lära oss av våra misstag för vi har raderat det, eftersom det var pinsamt eller en hemsk upplevelse, och då skulle vi bara fortsätta göra samma sak om och om igen utan att lära sig något av det. Så kanske det är bra att vi minns pinsamheter och saker vi tycker är hemska, men vissa saker skulle man leva mycket bättre av om man bara skulle kunna radera det. Ibland är det roligt att se tillbaka på pinsamma saker och skratta åt en själv.

Waka waka - shakira

Afrikaner är ett fritt folk. De bryr sej int om vad de har på sej eller hur de ser ut. De är bara tacksamma över att de får leva och att de får tillräckligt med mat åt hela familjen (iaf där jag bodde). De jobbar hårt. Men ändå.. behandlar vi dom dåligt. De har kämpat hårt för det de är idag. Vi här uppe i norr bryr oss för mycket om vårat utseende, jag gör det också. Vi är inte så tacksamma över att vi åtminstone får ha kläder på oss, en säng att sova i, mat på bordet. Vi kräver bara mera och mera hela tiden.

Regret stops you from moving on

Solen skiner idag. Det är en fin dag. Det är en dag då man inte tänker utan bara njuter, inte ångrar utan ser framåt.

Don't let the rain stop you from smiling.




Är jätte glad idag. Det känns skönt att äntligen vara konfirmerad. Det känns som om alla problem inte är ens i närheten av en. Men snart kommer dom väl och knackar på dörren igen. Det är konstit hur svag man kan vara. Ett enda problem kan få oss att ge upp. Kanske inte så små problem kan få oss att ge upp men sen stora problem får oss att tro att det inte finns en lösning. Men det finns det alltid. Vi är bara blinda och ser bara det som är dåligt. Varför tar man mera tid att tänka på det som är dåligt istället för att tänka på det som är bra? Det är ju så mycket roligare och härligare att tänka på det som är bra. Man blir bara deprimerad av att tänka på dåliga saker. Men ändå fortsätter man.

Don't worry be happy

Blev konfirmerad idag. Det var kul men jag saknar folket. Just då man börjar lära känna dom och pratar mera med dom så ska man hem nästa dag. Det är alltid så. Jobbit. Och inte vet man heller när man träffar dom nästa gång.

Tänkte skriva nåt bra men jag blev trött så det blir mera i morgon. 

gnatt

An angel





Klippte gräset hos farmor idag. Det är alltid lika sorligt. Hon dog för 1,5 år sedan och hon var min bästa vän. Jag tror inte jag sagt det till någon förr. Det fanns så mycket jag ville säga till henne men hann aldrig. Hon var på sjukhus i kanske en månad och hade lidit av cancer i två år men ändå sa jag aldrig hur mycket jag älskade henne. Hon var en riktig kämpe. Hon var en riktig  ängel. Så snäll, men ändå kunde jag inte ens ta en minut och vara lika snäll mot henne och säga alla de där sakerna som nu tynger ens hjärta.

Falling like rain


Det ösregnar där ute och jag vill tillbaka till Vasa. Saknar er. Sitter och ser på tecknade "Sabrina tonårshäxan" och minns de gamla goda tiderna då man var liten och bara levde livet utan bekymmer och utan att behöva tänka. Tiden går för snabbt. 24 timmar i dygnet är för lite. Det känns som om det var i går vi kom hem från Kenya och jag började förskolan, och det är snart 9 år sedan.

Tänk det. Vissa flyktingar i min ålder har bott i Finland längre än mig. Jag skulle kunna vara Kenyan, jag är nästan född där. Tänk att kunna säga att man är Kenyan och inte Finländare. Fast man kanske skulle säga att man är Finländare fastän man skulle vara född i Kenya bara för att man bott här mer än halva sitt liv. Jag saknar också den tidendå man bodde där. Det var en härlig tid. Nu är man bara dit på semester vart fjärde eller femte år. Och får inte träffa alla ens kompisar man har där varje dag. Är det inte jobbigt att träffa ens kompisar vart fjärde eller femte år?

Home again




Jag vet inte vad det är men nästan genast jag kommer hem blir jag deppig. Nu kanske för att jag saknar folket på skriba men alla andra gånger då? Varför blir jag deppig då? Iaf jag har inget svar på den frågan men kanske vi har möblerna på lite fel ställe så det blir en dålig atmosfär.. (?) Kanske jag måste vara med mycket folk hela tiden för att vara glad? Måste prata och inte vara tyst? Så många frågor men inget svar. Som t.e.x varifrån kommer vi? Vissa säger att det är "Big Bang", men det tror jag inte alls på. För hur kan flera miljontals så partiklar utvecklas till någonting så otrolit som dina ögon? Dina öron? Och alla kroppens små delar? Jag tror att det finns en mycket större och mäktigare förklaring. Gud. Han har skapat oss till sin avbild. Han har skapat alla blommor, djur, mat och heeela världen.

Vad skulle meningen med livet vara om allting började med "Big Bang" ? Det skulle inte finnas en mening. Vi skulle bara lev och sen dö, vad händer sen? Jo inget. Men med Gud som skapare finns det en mening. Leva, tro, sprida vidare ordet, bota, och sen tillslut dö och leva evighetersevighet i himlen med honom. Det är en mening. En viktig och dyrbar sak. Ändå tror folk att allting började men "Big Bang". Jag tycker synd om de som tror det och inte vet vem han är och inte vet vem Jesus är.

Vi lever i ett kristet land men ändå dyrkar folk i ett muslimskt, buddhistiskt land deras Gud mer. Och deras "Bibel" är mycket heligare för dem. Här går vissa runt och t.o.m bränner upp sina Biblar. Folk i ett hedniskt land som någon varit och missionerat till skulle bli överlyckliga om de fick en Bibel. I ett land, Samburu, blev folket överlyckliga för att de äntligen fått en Bibel och ändå fanns det en massa stavfel. Så varför är inte vi lika lyckliga över att vi får ha en Bibel och Bliblar i överflöd och får läsa Guds ord?

Utan dina andetag Iréne är jag lycklig

Iréne E <3 och Isa (: sitter bredvid mig och vi är på skriftskolläger. Det har varit jätte kuul!! Idag har vi spelat volleyboll och simmat. Man lär sig ganska mycket då man är här. Man lär känna nya härliga människor (ex Iréne <3) och har rolit.

Mitt huvud är helt förvirrat men ändå har jag kontroll över tankarna..

Iréne E är helt superduperultramegadunderfantastiskthärlig <333 // Nina

Lämnar Närpes och bär av till Vasa.

Idag har jag klippt gräset hos farmor och packat för snart åker jag iväg på skriftskol läger i tå veckor men kommer hem till helgen, så det kommer inte att komma några nya inlägg.

Glömde kameran igår i alla fall så ni får inga bilder från i går kväll. Men nu har jag packat med kameran så ni kanske får se lite bilder då, om jag kommer ihåg att ta några bilder då också.

SOMMARLOOV :D

Idag hade vi skolavslutning. Tyvärr hade jag inte med mig kameran så ni får inga bilder. Lärarna uppträdde (Y) med låten Sommar och sol + två lärare som dansade med pompoms och en som viftade med en skylt med en glad sol på.

I kväll ska jag till Marias villa och grilla med en massa roliga typer, så då kanske det dyker upp några bilder här på bloggen.

Glad sommar

Prao

I går var jag affärsman Idag var jag städerska. Andra dagen av proa på ur & guld och jag har torkat damm hela dagen. Är trött i benen efter att ha stått halva dagen och haft fotbollsträning.

Solen började skina igen i går och idag efter att ha varit gömd bakom alla moln en hel vecka.

Årkar inte skriva så mycket idag.

Ha de gött.

RSS 2.0